Het zandloperdieet; hype of blijvertje?

Binnen diëtenland is er weer een nieuw dieet populair: het Zandloperdieet.
De Voedselzandloper is een theorie en gelijknamig boek van arts Kris Verburgh. Volgens hem is de zandloper een methode om langer en gezonder te leven.

 

De Voedselzandloper is niet bedoeld als afvaldieet. Dr. Kris Verburgh stelt de zandloper voor als alternatief voor de Schijf van Vijf. In plaats van weer te geven wat je het beste kan eten, laat hij in de bovenste helft van de zandloper zien welke voedingsmiddelen je het beste zou vermijden en geeft een alternatief in de onderste driehoek van de zandloper. Met deze methode claimt Verburgh dat mensen langer en gezonder leven en als positief bijverschijnsel zullen afvallen.

Het Voedingscentrum vindt de Voedselzandloper geen goede vervanging voor de Schijf van Vijf en geen geschikte methode om mee af te vallen. Omdat de adviezen in de Voedselzandloper geen basis vormen voor een volwaardig voedingspatroon en dit zou kunnen leiden tot een onevenwichtige samenstelling van het voedingspatroon .

Dus helaas geen gezondheidswinst op lange termijn en dus ook niet raadzaam om te volgen als je een chronische aandoening hebt waarbij je een volwaardige voedingsintake nodig hebt.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>