Fastfood en darmkanker

Van mensen met het erfelijke lynchsyndroom is bekend dat ze een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van darmkanker.Uit een onderzoek van de universiteit Wageningen bleek dat het eetpatroon van deze risicogroep ook van invloed is op het risico.
Er werd een onderscheid gemaakt in 4 verschillende groepen:
- Mensen die fruit, groente en volkoren producten eten
- Mensen die veel rood vlees eten en veel koffie drinken
- Mensen die kiezen voor een mediterrane voeding
- Mensen die veel fastfood eten en frisdrank drinken

De groep mensen die veel fastfood eten en frisdranken drinken, ontwikkelden tweemaal zo vaak een darmtumor. Een mogelijke verklaring zou het hoge vetpercentage van fastfood kunnen zijn.

Ook hieruit blijkt weer hoe belangrijk het is om een gezonde leefstijl aan te nemen. Wilt u uw leefstijl aanpassen, neem dan in overweging om naar een diëtist te gaan!
(RS)

Zie ook http://tinyurl.com/darmkanker

 

 

 

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>