Teveel omega 6 vetzuur kan overgewicht bij baby veroorzaken

Zwangere vrouwen die te veel omega-6 vetzuren binnenkrijgen, hebben meer kans op een kind met overgewicht.

Britse onderzoekers bestuurden de spiermassa van 293 jongens en meisjes in de leeftijd van 4 en 6 jaar. De resultaten zijn vergeleken met de concentraties van verschillende type vetzuren in het bloed van de moeders tijdens de zwangerschap. De uitkomst wijst uit dat kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap een hoog niveau aan omega-6 vetzuren hadden, meer vetmassa hadden.

 

 

Omega-3 vetzuren
De resultaten van de studie, gepubliceerd in de januari-editie van the Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, toont ook een verband tussen de consumptie van omega-3 en de spiermassa van de kinderen. Hoe hoger het niveau van omega-3 in het bloed van de moeders, hoe minder vet en hoe meer spier- en botmassa de kinderen hadden. “Dit suggereert dat het slikken van visolie supplementen dus gunstig kan zijn tijdens de zwangerschap”, aldus de wetenschappers.

Maar volgens de wetenschappers blijkt dat omega-3 en omega-6 tegengestelde effecten hebben op de vetmassa. “Eerdere studies hebben geprobeerd om omega-3-supplementen te gebruiken om vetmassa te verminderen, maar onze resultaten suggereren dat een dergelijke aanpak het beste werkt in combinatie met een verlaging van de inname van omega-6”, aldus één van de wetenschappers.

Bronnen van Omega 6 vetzuren zijn:

Planten margarine
Zonnebloem olie
Mais(kiem) olie
Tarwekiemolie
Soja olie (sla olie)

Bronnen van Omega 3 vetzuren zijn:

Lijnzaad en lijnzaad olie
Raapzaad olie
Walnoten en walnoot olie
Donkergroene groentes en algen
Vette vis zoals makreel, sardientjes, tonijn, haring, paling, ansjovis
sprot, forel en pure Omega 3 visolie capsules

Bron: http://www.nieuwsoverkindervoeding.nl

MB

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Teveel omega 6 vetzuur kan overgewicht bij baby veroorzaken

  1. Marjo

    teveel omega 6 en plantensterolen is slecht
    voor Hart en Bloedvaten voor iedereen,

    dus geen becel en andeere dieetmargarines,halvarines,vloeibare bake en braad.

    gewoon olijfolie, extra viergin kokosolie, niet de geurloze,
    (gras)roomboter vette vis, noten en zaden

    -”margarine of boter”

    “Wat gebeurt er als je te weinig vet eet?” Mary Enig

    mer info te vinden op;ook over Becelmythe, Transvetten,

    -Wij worden wakker.org
    -Leefbewust.com
    -Natuur Dietisten Nederland

    -Cholesterolmythe

      /   Reply  / 
  2. zirus

    Geurloze kokosolie wordt warm gewonnen, maar deze kokosolie is juist heel geschikt voor het bakken en braden. Het kan niet oxideren door warmte. De structuur van de olie veranderd dus niet, alleen de geur gaat eruit. En geurloze kokosolie is juist heel goedkoop en bovendien is vloeibaar als de temperatuur boven de 25 gr C komt. Meer hierover is te vinden op makersdiet.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>