Cijfers; Nederlanders en overgewicht

60% van de Nederlandse mannen en 44% van de Nederlandse vrouwen kampen met overgewicht. Dit blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onder 4000 Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar. Zelfs 10% van de Nederlandse mannen en 11% van de Nederlandse vrouwen heeft zelfs ernstig overgewicht (obesitas). In Nederland wonen 350 000 mannen en 500 000 vrouwen met een BMI van 30 of meer. Die hebben een taille van minstens 102 cm (mannen) en 88 cm (vrouwen). (Cijfersnet.nl)De BMI geeft is een maat waarmee berekend kan worden of iemand ondergewicht, overgewicht, ernstig overgewicht (obesitas) of zwaar ernstig overgewicht (morbide obesitas) heeft. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico dat ondergewicht en overgewicht (obesitas en morbide obesitas) met zich mee kan brengen. Hierbij wordt het gewicht vergeleken met de lengte. De BMI kan worden berekend voor zowel kinderen als voor volwassenen tot 70 jaar. Voor kinderen gelden wel andere uitkomstwaarden. Wilt u ook weten of u een gezond gewicht heeft? Ga naar http://www.zuivelonline.nl/?pageID=330 en reken uw BMI uit.

Ook de tailleomtrek geeft een goede indicatie van de gezondheid. Als er rondom de buik veel vet aanwezig is geeft dat meer kans op ziektes, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Mannen hebben bij een taille van minder dan 94cm een gezonde taille omtrek. Vrouwen hebben bij een taille omtrek van minder dan 80cm een gezonde taille omtrek. Bij een taille omtrek tussen de 94 – 102 cm lopen mannen meer risico om gezondheidsproblemen te krijgen en vrouwen bij een taille omtrek tussen de 80-88 cm. Bij een taille omtrek die meer is dan 102 cm bij mannen en meer is dan 88 cm bij vrouwen zit er teveel vet rondom de buik. Er is nu echt sprake van een verhoogd risico op gezondheidsproblemen. De taille omtrek verminderd door voldoende bewegen en een gezond eetpatroon.

Bron:Nu.nl en Cijfersnet

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Cijfers; Nederlanders en overgewicht

  1. Gezonde tussendoortjes

    Wist je dat buikvet veel gevaarlijker is dan welk vet dan ook. Komt doordat het je organen kan aantasten.

    Past wel bij dit artikel dacht ik;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>