Steeds meer mannen met eetstoornis

‘Manorexia’ komt steeds vaker voor, een van de vijf mensen met een eetstoornis is man. Experts denken dat de dunne mannelijke modellen op de catwalk en in bladen schuld zijn.

Volgens experts wordt de druk om als een model uit te zien voor de mannen ook steeds groter, zo meldt Daily Mail. In het laatste decennium is in Groot Brittannië 66% vaker anorexia bij mannen vastgesteld dan voorheen.

Mannen met een eetstoornis zijn geobsedeerd door hun gewicht of door het sporten en hoeveel calorieën ze binnen krijgen.

Bij mannen met een eetstoornis is vooral sporten een grote factor, dat vertelde een woordvoerster van National Health Service. “Ze raken geobsedeerd door sporten en doen het elke dag, als het niet vaker is, en het neemt hun leven over zonder dat ze de achterliggende reden doorhebben. Het gaat allemaal om het verliezen van vet en het krijgen van een six-pack.”

Eetstoornis wordt vaak gezien als een ziekte die vooral bij vrouwen voorkomt. Daarom zouden huisartsen zich meer bewust van moeten worden van het feit dat ook mannen aan eetstoornissen leiden.

“Huisartsen zien een dunne man eerder aan voor iemand die depressief is”, aldus een woordvoerder van de Royal College of General Practitioners. Daarom zijn huisartsen in Engeland ook gewaarschuwd om bewuster van dit probleem te worden.

In Engeland wordt door het departement van Gezondheid niet geregistreerd hoeveel mensen aan eetstoornissen leiden. Alleen het aantal ziekenhuisbezoeken wordt bijgehouden. Daardoor is het moeilijk om te beoordelen hoe grootschalig het probleem precies is.

Bron: Nu.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Steeds meer mannen met eetstoornis

  1. dani

    ik vind dat mannen meer op hun zelf moeten letten

    en vrouwen als ze nou niet geluisterdt hadden naar hun baas waren ze nog gewoon normaal

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>