Minder zoute producten

Het project Natrium-min heeft een aantal producten met een verlaagd zoutgehalte opgeleverd.

FrieslandCampina Milner kaas kwam op de markt met 40% minder zout dan normale kaas. Vion Food Group bespaarde ruim 800 ton zout in rauwe ham en bacon die bestemd zijn voor de Britse markt.

Het Natrium-min project is een samenwerkingsverband van VION Food Group, FrieslandCampina en NIZO food research. Zij houden zich sinds 2008 bezig met de ontwikkeling van een methode om de hoeveelheid zout in consumentenproducten te verlagen.

In het project zijn aroma’s geïdentificeerd en ontwikkeld die in vlees- en kaasproducten de associatie met zout versterken. Hiermee wordt zoutreductie met behoud van smaak en ‘bite’ mogelijk.

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>