Gemiddelde Nederlander wil wel afvallen maar niet bewegen

Uit de onlangs verschenen European Health & Nutrition Survey van TNS NIPO blijkt dat tweederde van de Nederlanders die willen afvallen niet méér gaan bewegen om dit doel te bereiken.

Gemiddeld krijgen Nederlanders die willen afvallen 6 uur beweging per week, beweging met een gemiddelde tot hoge intensiteit zoals fietsen en lopen. Mensen die op gewicht willen blijven krijgen gemiddeld 8 uur beweging en mensen die willen aankomen, krijgen gemiddeld 10 uur beweging. Dus krijgen mensen die willen afvallen gemiddeld minder beweging dan andere. Deze mensen gebruiken vaker de auto, ook geeft een kwart aan niet te sporten en dit ook niet te willen. Dertig procent van hen sport niet, maar zou dit eigenlijk wel willen.

Nederlanders bewegen gemiddeld bijna 7 uur per week, dit is meer dan wat de meeste Europeanen doen. Britten en Spanjaarden bewegen gemiddeld 5,5 uur per week en Fransen en Duitsers slechts 4 uur. Dit kan te maken hebben met het feit dat Nederlanders veel fietsen. 52 procent van de Nederlanders fietst en 29 procent loopt. Alleen in Duitsland wordt ook vrij veel gefietst, 30 procent, in andere landen ligt dit veel lager.

Vooral inwoners van het Verenigd Koninkrijk sporten weinig en hebben daar ook weinig behoefte aan: slechts 22 procent van de Britten sport regelmatig. Een derde van de Britten zou het wel willen, maar 46 procent sport niet en wil dit ook niet.

Bron: VoedingNu.nl

(JA)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gemiddelde Nederlander wil wel afvallen maar niet bewegen

  1. Gezond Afvallen

    Als je al geen discipline hebt, dan heeft het helemaal geen nut om af te gaan vallen

      /   Reply  / 
  2. bastiaanse

    fantastische site!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>