Alcohol en Diabetes mellitus

Een tot twee glazen alcohol per dag verkleint het risico op het krijgen van diabetes mellitus type II, ookwel ouderdoms diabetes genoemd. Dit zijn resultaten gekomen uit een langdurig onderzoek door het Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu (RIVM) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)
Er hebben 35.000 volwassenen aan het onderzoek meegedaan. TNO en de Wageningen Universiteit hielpen de gegevens te analyseren.
Matige alcoholconsumptie kan volgens de onderzoeksinstituten deel uitmaken van een gezonde leefstijl, die diabetes kan voorkomen. Het is beter dan helemaal niet drinken. Voor vrouwen is één drankje nog gezond. Bij mannen geldt dat voor maximaal twee glazen. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat daarnaast een gezond en verantwoordt eet-en leefpatroon wordt aangehouden. Het is van belang te streven naar het voorkomen van overgewicht, voldoende te bewegen (minimaal een 30 minuten per dag), niet te roken en verantwoord te eten).
RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>