Eén leeftijdsgrens bij alcoholverkoop

Tegenwoordig drinken jongeren steeds meer en vaker alcohol.  In een open brief  aan de tweede kamer wordt woensdag gepleit voor de leeftijdsgrens van 18 jaar bij alcoholverkoop.

Op dit moment zijn er twee leeftijdsgrenzen: 16 jaar voor zwak alcoholhoudende dranken en 18 jaar voor sterke dranken. Het Trimbos instituut, GGD Nederland en het Nederlandse instituut voor alcoholbeleid (STAP) pleiten woensdag voor de invoering van één leeftijdsgrens van 18 jaar bij alcoholverkoop. De kamer zal de drank- en horecawet behandelen.

Ook uit eerdere berichten is gebleken dat jongeren van 15-18 jaar veel alcohol drinken. Alcohol is schadelijk voor jonge, zich ontwikkelde hersenen, aldus directeur Wim van Dalen (STAP).
Bij de spoedeisende hulp melden zich ongeveer 1800 jongeren van 10-15 jaar zich jaarlijks aan met een alcoholvergiftiging.

Bron: www.nu.nl, www.ad.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>