Maagverkleining steeds populairder

Bij een maagverkleining, ‘gastric bypass’, wordt de maag verkleind en het spijsverteringsstelsel omgelegd.  Deze operatie is op het moment de ‘populairste’ operatie tegen obesitas.

In vijf jaar tijd is het aantal operaties met 40 procent gestegen van 3.342 in 2004 tot 4.663 in 2008.
Volgens de cijfers van het Vlaamse Rijksinstituut voor ziekteverzekering was de maagring lange tijd de meest gangbare ingreep. Maar in vijf jaar tijd daalde het aantal geplaatste maagringen met 60 procent. In 2008 lieten 2.242 mensen een maagband plaatsen, in 2004 waren dat er nog 5.495.

Redenen voor het succes van de gastric bypass zijn de garantie op gewichtsverlies en het behoud van levenskwaliteit. Iemand met een ‘gastric bypass’ kan nog vast voedsel eten.

Obese patiënten die een maagring laten plaatsen hebben meer kans op complicaties maar vooral de beperkingen in het eten – weinig vast voedsel – zijn dikwijls te zwaar. Veel patiënten laten de maagring daarom weer verwijderen.

Bron: gezondheid.be

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Maagverkleining steeds populairder

 1. Joost Boers

  Het verbaast me eigenlijk dat mensen een maagring willen plaatsen, met name gezien de ontberingen en risico’s die ermee gepaard gaan. Ik kom graag in contact met mensen die een maagband overwegen, ik ben bekend met een methode die op zeer realistische wijze goede resultaten geeft. Ook op langere termijn.

    /   Reply  / 
 2. MetaBool

  Het kost al gauw een half jaar om je streefgewicht te bereiken met lijnen. Een beetje WINner gebruikt daar Biolean Free, Accelerator en Lipotrim voor en zal zijn Food for Thought en Winrgy ook niet laten staan. Na krap een half jaar is ie absoluut een stuk lichter met uw methode, meneer Boers, zeker 1500 euro!

    /   Reply  / 
  1. Joost Boers

   @metabool – daarom is het goed ook contact met u te hebben. WIN draait niet in eerste instantie om de verkoop van producten tegen de bruto prijzen die op de website staan. Het is opgezet om geld te kunnen verdienen, en dat is voor iedereen open en bereikbaar. Het is trouwens altijd mogelijk om gratis eerst te proberen zodat u ziet dat de producten effectief zijn voordat u ze koopt (en effectief zijn ze, referenties genoeg in 17 jaar tijd over de hele wereld).

     /   Reply  / 
   1. MetaBool

    Hartelijk dank voor uw aanbod, meneer Boers, maar ik denk niet dat dit iets voor mij is. De meeste MLM-ers blijven ergens onderin de piramide hangen waardoor het ze alleen maar geld kost. MLM is een sektarische religie. Degenen bovenin verdienen niet zozeer aan de producten maar aan de goedgelovigheid van de sukkels onderin. Dat geldt voor WIN net zo goed als voor Amway, Tupperware, Kleeneze en Herbalife, om een paar andere MLM-organisaties te noemen. Ik geloof er in ieder geval niet in.

      /   Reply  / 
    1. Joost Boers

     Het systeem van WIN is anders dan de gebruikelijke. Er zit geen ‘bovenin’ of ‘onderaan’ omdat u zelf bovenaan uw eigen organisatie staat. Daarnaast is training om het bedrijf goed te kunnen voeren bij ons een belangrijk onderdeel. U baseeert zich in uw reactie uitsluitend op vermoedens, niet op kennis – in ieder geval niet over mijn bedrijf. De enige manier om een goed oordeel te kunnen hebben – en dat uit te dragen is kennis nemen van de feiten. Mijn uitnodiging blijft staan, maar zonder de feiten te weten kunt u geen oordelen geven.

       /   Reply  / 
 3. MetaBool

  Als een commercieel systeem gebaseerd is op zieltjes winnen, die op hun beurt ook weer zieltjes moeten winnen dan noem ik dat Multi Level Marketing, oftewel piramideverkoop. Ook met 6, 7 of 8 lagen kun je al prachtige piramides bouwen.
  |
  U weet vast nog veel beter dan ik dat die zogenaamde onafhankelijke distributeurs (of hoe ze ook genoemd worden) absoluut niet zonder dat piramidevormige netwerk kunnen functioneren. Door andere termen te hanteren of het systeem iets anders dan gebruikelijk te presenteren verandert het principe van MLM niet. Tuurlijk horen kerkdiensten, trainingen zo u wilt, erbij om de gelovigen op het rechte pad te houden.
  |
  Waarom reageren al die WINners toch hetzelfde, als door een wesp gestoken, als WIN gewoon genoemd wordt wat het is, MLM? Die peperdure supplementen van MLM zijn alleen maar een vehikel, een binnenkomertje om ‘onafhankelijke’ distributeurs te werven waar u aan kunt verdienen.
  |
  Ik zeg niet eens dat de producten van WIN slecht zijn maar meestal onnodig en nogmaals, veel te duur. Mensen met obesitas hebben er nul komma niets aan, meneer Boers. Die mensen zijn doodziek en hebben een adequate behandeling nodig door professionals die verstand hebben van diabetes, forse hypertensie, hart- en nierfalen. Ze hebben er niets aan door u benaderd te worden want u bent hier degene die er blijk van geeft niet te weten waar het over gaat.

    /   Reply  / 
 4. Joost Boers

  U heeft helemaal gelijk – ieder bedrijf is gebaseerd op een piramide van klanten die verdere aanbevelingen doen en doorverwijzen. Bij het systeem van MLM wordt hiervan een registratie bijgehouden en in het geval van WIN wordt de marge niet uitbetaald aan een strijkstok van topverdienende managers maar aan de mensen die zich inzetten voor de resultaten. Op die manier kunnen ze beperkingen slechten om doelen in hun leven te bereiken: of het gaat om reizen, pensioen of in deze tijd simpelweg inkomen. En net als piramidestructuren komen ook ‘kerkdiensten’ in veel bedrijven voor. Ik heb bij verschillende beursgenoteerde bedrijven gewerkt waar deze townhall-meetings en motivatiebijeenkomsten regelmatig voorkomen. Niets nieuws onder de zon dus.

  Verder constateer ik met u dat mensen met gezondheidsproblemen naar een huisarts moeten gaan en dat gevarieerde voeding belangrijk is, net als beweging. Onze producten werken, zijn veilig en worden met name in de VS en ook in Nederland door veel artsen en specialisten toegepast met succes.

  Metabool of hoe u ook heet: ik beschouw WIN als een gezond bedrijf, groeiend in een groeimarkt. het bedrijf bestaat 17 jaar waarvan 15 jaar in Nederland en staat in de Management top-500 en de oprichters zijn in de VS Ondernemers van het Jaar geweest. Het biedt de mogelijkheid voor veel mensen een goed inkomen te halen. Ik realiseer me dat de formule of de producten niet iedereen aan zullen spreken. Dat is normaal. Ik ben hiermee begonnen om mijn doelen in de toekomst te realiseren en andere mensen te helpen hun doelen te halen. Dat is geen droom, dat is realiteit en gebeurt bij ons. Je krijgt niets voor niets, voor alles moet je moeite doen. Wij bieden de mensen met wie wij werken de mogelijkheid hoger inkomen te halen dan zij ooit in een baan zullen krijgen. Niemand heeft afnameverplichting en iedereen bij WIN werkt onafhankelijk. En het klopt dat wij aan omzet van verkochte producten verdienen. Als je in de winkel iets koopt verdienen daar ook mensen aan.

  Dat WINners als gestoken wespen op u reageren? C’est le ton qui fait la musique wellicht, zeker als het gaat om beweringen die niet feitelijk zijn. Wat mij betreft is deze discussie – off topic – gesloten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>