Laatste loodjes Ramadan

De Ramadan is komende zaterdag al weer 3 weken bezig. Dan nog 1 week en voor sommigen extra wegens inhalen dagen (ziekte, menstruatie) of omdat ze zelf langer willen vasten. De dagen zijn lang, de zon gaat laat onder en dan pas mag er weer gegeten en gedronken worden. Lichte maaltijden, zoals soep, fruit, yoghurt, salade zijn favoriet. En natuurlijk veel drinken! En dan nog loop je tekorten op gedurende deze maand, maar dat kan ook niet anders. Probeer in ieder geval zo gevarieerd mogelijk te eten, adviseer ik mijn deelnemende cliënten dan ook ieder jaar weer.

Midden in de nacht, voordat de zon opkomt, opstaan om nog een lichte maaltijd te eten zodat je nog een beetje energie in je hebt waar je het mee moet doen tot de zon weer onder gaat.

Ik heb veel bewondering voor allen die dit doen en volhouden. Vooral het niet drinken lijkt mij moeilijk met dit warme weer. Er zijn zelfs mensen die nog gewoon gaan sporten ook!

Succes met de laatste loodjes (ik hoor altijd dat de eerste dagen en laatste dagen het moeilijkst zijn) en alvast een heel gezellig Suikerfeest gewenst!

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>