Hoeveel calorieën zitten er in een appelflap?

Na de kerstdagen volgt automatisch ook oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. En daar `horen` natuurlijk oliebollen en appelflappen bij. Maar hoeveel calorieën zitten daar eigenlijk in?

De appelflap bevat naast het vet in bladerdeeg ook veel suiker, zo`n 35%! Calorieën: 361 per flap.

De oliebol heeft vele variaties: naturel of met rozijnen of fruit. Ze worden gebakken in olie. Calorieën: 166 per bol (naturel). Met krenten en rozijnen: 179 per bol.

De appelbeignet bestaat voornamelijk uit appels. Samen met het beignetbeslag worden ze gebakken in de frituurpan. Calorieën: 147 per beignet.

De appelbol is vaak niet bij iedereen bekend. Bij de appelbol is het klokhuis weggehaald en wordt de appel bedekt met bladerdeeg aan de buitenkant. De binnenkant van de appel wordt gevuld met suiker en kaneel en eventueel met spijs of rozijnen. Daarna gaat er nog suiker overheen. Calorieën:583 per bol.

Wil je toch een beetje op de calorieën letten, dan bevat de appelbeignet het minst aan calorieën. Probeer er dan niet teveel suiker op te strooien. Als je ze zelf maakt zou je kleine oliebollen kunnen maken of eventueel met wat appel er in.

Fijne jaarwisseling!

DIËTISTENPRAKTIJK RENATE DE SCHAAP

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>