Tips om op gewicht te blijven tijdens de feestdagen!

Veel mensen vinden de feestdagen lastig met eten en drinken. `De gastvrouw heeft zo haar best gedaan, dan kan ik toch geen nee zeggen?`
Je hoeft ook geen nee te zeggen, in principe mag je alles eten! Mits je probeert om de hoeveelheden in de gaten te houden.

Tussendoortjes
Probeer met jezelf af te spreken hoeveel kerstkransjes je bijvoorbeeld gaat eten. Vindt je ze echt lekker? Als je niet teveel neemt en lekker langzaam oppeuzelt is er niet veel aan de hand. Daarna zou je kunnen kiezen voor de gezondere snacks: rauwkost (zoals snoeptomaatjes gevuld met cottage cheese,  wortels met een magere dipsaus, hoemoes met bleekselderij, ongezouten noten, magere vleeswaren met ei of augurk, een paar blokjes 30+ kaas of olijven.

Portiegrootte
Vooral tijdens de feestdagen wordt er meer en vaker gegeten. Probeer dan kleinere porties te nemen en wat vaker de tussendoortjes te laten staan.

Probeer vooral veel water, thee of af en toe koffie zonder suiker te drinken.
Door meer te drinken heb je ook minder trek in eten!

Probeer rustig te eten
Door rustig te eten en goed te kauwen geniet je van het eten en voel je eerder dat je genoeg hebt gegeten. Ook af en toe je bestek neerleggen kan helpen. Als je langzaam je glas wijn drinkt wordt het ook minder snel (automatisch) bijgevuld.

Bewegen
Probeer iedereen enthousiast te maken om lekker naar buiten te gaan en een frisse neus te halen. Het hoeft helemaal niet ver (mag natuurlijk wel)…..

Veel succes en vooral fijne feestdagen!!

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>