Pesach broodjes

pesach matzeVanavond begint het Joodse pasen, Pesach genoemd. Doordat men dan acht dagen lang geen brood mag eten is het soms lastig wat je mee naar je werk moet nemen. Deze ongerezen matze broodjes bieden dan uitkomst. Ze zijn snel en makkelijk te maken. Hieronder volgt het recept.

 

 

Ingrediënten: (8 broodjes)
3 eieren
2½ dl water
150 gram fijn verkruimelde (volkoren)matzes
75 gram aardappelmeel
2 theelepels zout
mespuntje peper
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

 

Werkwijze:

  • Vermeng de eieren in een kom met het water, de verkruimelde matzes, het aardappelmeel, het zout en de peper.
  • Klop het mengsel met een mixer of met een garde goed door elkaar.
  • Voeg de olie toe en klop het deeg nog 2 minuten.
  • Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel hierop het deeg in kleine bolletjes of in kleine bakvormpjes.
  • Bak de ongerezen broodjes ca. 15 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven. Verlaag de oven temperatuur tot 175°C en bak de ongerezen broodjes nog ca. 30 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn.

(RS)

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>