Is chocolade een afrodisiacum?

Chocolade wordt vaak gegeven als een gebaar van de liefde. Maar werkt chocolade nou echt als afrodisiacum? Er is bewijs dat dit inderdaad zo is. Chocolade bevat drie stoffen, namelijk cafeine, theobromine en fenylethylamine. Deze drie stoffen hebben een bepaalde werking die deze bewering kan onderbouwen. Cafeine is een stimulatiemiddel, theobromine stimuleert de hartspier en het zenuwstelsel en fenylethylamine werkt als een soort antidepressiva (echter is dit niet wetenschappelijk bewezen).

De combinatie van deze drie stofjes en daarbij ook de bonk energie dat chocolade levert, zorgt ervoor dat je hartslag omhoog gaat en dat je een soort verliefdheidsgevoel krijgt. Je moet wel bergen met chocolade eten, want deze stofjes zitten slechts in hele kleine hoeveelheden in chocolade. En teveel chocolade kan aan de andere kant ook weer zorgen voor een verhoging in het gewicht. Geniet deze feestdagen dus met mate, maar wie weet voel je je wel en klein beetje verliefder!!

Bron: Food-Info.net

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>