Diabetes bij mensen met een verstandelijke beperking; handige website

Mensen met een verstandelijke beperking en diabetes hebben moeite om gezond te leven en de regie te houden over hun behandeling. Zij hebben te weinig kennis over hun ziekte en hoe ze hiermee om moeten gaan. De website biedt hiervoor een oplossing. Op deze website kunnen mensen met een verstandelijke beperking en diabetes en hun omgeving terecht voor informatie, tools en ondersteuning om samen beter om te gaan met diabetes.

Mensen met een verstandelijke beperking en diabetes kunnen inloggen en interactieve lesjes volgen over hoe zij beter kunnen omgaan met hun ziekte. Zij leren zelf dingen regelen, zoals het meten van de bloedglucosewaarde, gezond eten, bewegen en medicijnen innemen.
De website bevat ook informatie voor begeleiders en mantelzorgers. De website wordt op dit moment getest door het NIVEL, een van de partijen die betrokken is bij het project ‘Diabetes zelf in de hand’. De website is voor de zomer toegankelijk.
Meer weten? www.diabeteszelfindehand.nl

Bron: NVD

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>