Volkorenbrood niet voor iedereen goed

Is het goed om volkoren brood te eten bij maag-of darmklachten? Dit is 1 van de vragen die worden beantwoord in de campagne `Dieet dit, Dieet dat`van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Volkorenbrood is namelijk niet voor iedereen met darmklachten een goede keuze. Dit is namelijk afhankelijk van  je persoonlijke situatie. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om te letten op wat je lekker vindt. Hoe bepaal je nu wat goed is voor jou? Een diëtist geeft advies op maat. Want als iemand bijvoorbeeld last van obstipatie (verstopping) heeft, is het belangrijk om vezelrijk volkorenbrood te eten, maar iemand met coeliakie mag juist geen `gewoon` brood eten, wel glutenvrij brood.

 

 

 

Er zijn verschillende soorten maag- of darmklachten, met ieder een ander verloop. Elk lichaam is weer anders. Er zijn ook veel verschillende medicijnen en persoonlijke werk-en leefomstandigheden. Daarom heeft iedereen met maag en/of darmklachten zijn eigen dieet nodig. Hoe zit dat bij jou? Krijg jij voldoende voedingsstoffen binnen, passend bij jou lichaam, leeftijd en leefstijl? Het is vaak heel verhelderend  om een eetdagboekje bij te houden met je (maag-darm) klachten erbij, zodat je deze samen met een diëtist kunt bespreken.

Voor meer informatie: http://www.dieetditdieetdat.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>