Veel vraag naar allergeenvrije tussendoortjes

Voor mensen met een voedselallergie of intolerantie vormt de verkrijgbaarheid van allergeenvrije producten een probleem. Er is vooral behoefte aan zoete, allergeenvrije tussendoortjes en snacks. Vooral mensen met een glutenallergie zijn vaak last van ongewenst gewichtsverlies. Dit blijkt uit onderzoek van ZonderMeer magazine, een culinaire glossy voor mensen met een voedselallergie.

 

De meest gewilde allergeenvrije producten zijn gebak, chocolade, brood, toetjes, zoet beleg, vleesbeleg, koekjes, pasta en snoep. Van de respondenten heeft 37% te maken met meerdere allergieën of intoleranties. Meest lastig zijn het vermijden van gluten, melk en lactose. De helft van de respondenten geeft aan dat vooral speciale gelegenheden, zoals verjaardagen en feestjes, lastige momenten zijn. Boodschappen worden door 80% het liefst bij de supermarkt gedaan. Het aanbod aan allergeenvrije producten zou ruimer moeten zijn.

Dus….. voor fabrikanten een gat in de markt!

Bron: ZonderMeer magazine

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>