LET OP: Speltbrood is niet glutenvrij

Sinds kort verkoopt AH op haar versafdeling speltbrood. Omdat speltbrood geen tarwe bevat bestaat het misverstand dat dit brood geschikt zou zijn voor mensen met een glutenvrij dieet.

Op een aantal internetfora wordt dit brood ten onrechte aangeprezen als glutenvrij. Ook bij medewerkers van AH zelf zou er soms sprake zijn van een misverstand. Daarom voor alle duidelijkheid: spelt bevat gluten en is dus niet geschikt voor mensen die een glutenvrij dieet moeten volgen.
Voor de duidelijkheid: speltbrood is NOOIT glutenvrij, ook niet van andere leveranciers of bakkers.

Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Haver is vaak gecontamineerd (besmet) en daardoor ook niet zonder meer veilig te gebruiken. Gluten zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Het zit ook verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in de ingrediënten van soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten en bier. Lees meer op www.glutenvrij.nl.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>