Kind met voedselallergie vaker gepest

Zoal men wel weet kunnen kinderen wreed zijn tegen elkaar om allerlei redenen. Zo zijn kinderen die te dik of te dun zijn vaak het doelwit van pestkoppen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat ook kinderen met een voedselallergie kwetsbaar zijn en dikwijls gepest worden.

 

 

 

Volgens Amerikaanse onderzoekers wordt bijna de helft van de kinderen met een voedselallergie gepest. Een derde gaf aan dat het pesten voedselgerelateerd was. In de meest verontrustende en dus ernstige  zaken werd eten in hun mond gestopt of naar ze toegegooid.

Dr. Eyal Shemesh, auteur en universitair docent kindergeneeskunde en psychiatrie aan Mount Sinai Medical Center meent dat dit daden zijn die levensbedreigend kunnen zijn.  Zoals bij een een pinda-allergie en iemand probeert een pinda in diegene zijn mond te stoppen.

Shemesh en zijn collega’s bestudeerden 251 kinderen met een voedselallergie in de leeftijd van 8 tot 17 jaar. Zowel de kinderen als hun ouders kregen een vragenlijst over pesten. Circa de helft van de ouders wist dat hun kind werd gepest. Kinderen waarvan de ouders op de hoogte waren, voelden zich minder ellendig dan kinderen waarvan de ouders het niet wisten.

“Het kan zijn dat alleen het feit dat iemand het weet al kan helpen”, zegt Shemesh. “Of dat de ouders er iets aan kunnen doen, waardoor kinderen zich sterker voelen. Shemesh benadrukt dat ouders van een kind met een voedselallergie hun kind dan ook regelmatig moeten vragen of ze gepest worden met hun allergie. Tevens stelt hij dat artsen en scholen alert moeten zijn.

Bron: http://gezondheid.plusonline.nl

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>