Ben jij ook suikerverslaafd?

Suiker, suiker en nog meer suiker. In elk artikel over voeding wordt het wel besproken en is dus onmisbaar uit ons dagelijks leven. We eten het immers elke dag. Zoals sommigen wel weten bestaat voeding onder andere uit 3 voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten en vetten. En je raad het al, de suikers vallen onder de koolhydraten. Alle drie de voedingsstoffen hebben we nodig om goed te functioneren. De koolhydraten in dit geval zijn belangrijk voor onze energie en hersenen. Toch staan de koolhydraten de laatste tijd in een slecht daglicht en worden gezien als de boosdoener. Oke het is wel zo dat suiker een verslavende werking heeft en bij teveel het opgeslagen wordt als vet.. maar alles draait om te verhoudingen. Dus, hoeveel neem ik ervan? En op welke momenten kan ik ze het beste nemen? Wanneer je af wil vallen is een koolhydraat beperkt ideaal, welke bestaat uit meer eiwitten en vetten. Daar komt het verslavende effect weer in beeld. Eiwitten en vetten geven een dusdanig vol gevoel, dat je er uiteindelijk minder van neemt. De (snel opneembare) koolhydraten daarentegen geven een bepaalde rush aan het lichaam, waardoor je er steeds meer van wilt.. dit verklaart dan ook waarom een koolhydraat beperkt dieet een stuk interessanter wordt. Wil je nou meer weten over koolhydraten, vetten of eiwitten? Of wil je graag hulp bij het afvallen? Neem dan vooral contact met ons op!

AH

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>