Hoe lang kun je melk bewaren?

Waar bewaar jij je melk in de koelkast? In de deur of ergens anders in de koelkast? In Engeland wordt geadviseerd om melk niet in de koelkastdeur te bewaren, omdat de temperatuur daar het hoogst zou zijn.

Wat belangrijker is, is de temperatuur van de koelkast en hoe lang je de deur van de koelkast open laat. Daarnaast maakt het verschil hoe lang je de melk buiten de koelkast laat.
De beste temperatuur voor een koelkast is 4 graden. Melk kun je na openen 3-5 dagen bewaren. Er staat een T.H.T. (ten minste houdbaar tot) datum op. Dat wil zeggen dat je het evt. langer kan bewaren, mits het nog goed ruikt en smaakt.

Conclusie: Probeer je koelkast op 4 graden in te stellen en houdt de deur zo min mogelijk open. Laat melk liever zo kort mogelijk buiten de koelkast. Of probeer eventueel kleinere verpakkingen te kopen als je merkt dat het niet snel genoeg op gaat. Er zijn ook kleinere verpakkingen of eventueel houdbare melkpakjes van 200 ml met een rietje erbij.

Waarom zou je melk drinken? Melk bevat belangrijke voedingsstoffen zoals eiwit en is een bron van vitamine B2, B12 en calcium en vitamine D. Vitamine D is een in vet oplosbaar vitamine. Dat betekent: hoe vetter het product, hoe meer vitamine D erin zit. Er zit dus meer vitamine D in volle melk dan in halfvolle melk. Calcium en vitamine D werken samen om je botten sterk te houden. Als je wilt aankomen zou je volle melk kunnen nemen en als je wil afvallen zou je voor de halfvolle variant kunnen kiezen.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>