Voedingstips bij verkoudheid

Ben je ook besmet met het verkoudheidsvirus? Wat zou je zelf kunnen doen?

Probeer je weerstand zo goed mogelijk te houden door voldoende slaap en een gezonde voeding en sla ook liever geen maaltijden over, zodat je lichaam voldoende energie heeft! Probeer in ieder geval rond de 250 gram groente en 2 porties fruit per dag te eten. Groenten en fruit die veel vitamine C bevatten zijn spruitjes, rode paprika, grapefruit, kiwi of sinaasappel.
Een kop heerlijke eigengemaakte kippensoep is ook aan te raden. In kip zit namelijk het eiwit cysteïne en werkt als anti-oxidant en helpt bij je weerstand. Daarnaast werkt het ook slijmverdunnend, zodat je makkelijker kunt ophoesten.
Lust je knoflook? Dit kan ook helpen omdat knoflook een natuurlijk antibioticum is en daardoor een antibacteriële werking heeft. Lekker door het eten vanavond!
Als je ook last hebt van keelpijn is het belangrijk om veel te drinken. Bijvoorbeeld thee met honing en verse gember. Misschien iets minder aantrekkelijk in deze koude dagen, maar zuigen op een waterijsje of ijsklontjes kunnen ook verlichting geven bij keelpijn.

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>