Duurzaam eten dankzij het RIVM?

In een eerder geposte blog is het al te sprake gekomen: hoe duurzaam eet u? Duurzame voeding is een hot-topic in 2017 en steeds meer mensen zijn er mee bezig. Nu gelukkig ook de overheid.
Elk land wil een zo gezond, duurzaam en veilig mogelijke samenleving. Zo ook onze overheid. Hier is een integrale aanpak voor nodig. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) houdt zich hiermee bezig en onderzoekt wat er nou precies op ons bord ligt. Hoe veilig, gezond en duurzaam is het nou wat we eten?
Om duurzamer te kunnen gaan eten zijn er een aantal kansen die we moeten grijpen. Denk aan niet te veel eten, een voedingspatroon met meer plantaardige en minder dierlijke producten en minder suikerhoudende en alcoholische dranken. Buiten de positieve effecten voor het milieu, heeft dit ook een positief effect op de gezondheid. Denk aan een daling van het aantal chronisch zieken, kleinere gezondheidsverschillen tussen Nederlanders en een lagere milieubelasting van voedsel

Duurzame voeding heeft duidelijk zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Het kan namelijk in strijd zijn met meerdere idealen. U kunt meer lezen over het onderzoek en mogelijke nadelen in het artikel van het RIVM

AH.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>