Activity trackers, een gezonde trend?

Activity trackers zijn er in allerlei soorten en maten. Van stappenteller tot een sportbeha met ingebouwde tracker. Deze trackers houden de gebruiker op de hoogten van hun activiteit, maar ook hoe lang hij zit. Zo variëren de trackers ook nog in gebruik: alledaags of juist voor tijdens het sporten. Het doel is om op deze manier een soort bewustzijn te creëren bij de gebruiker. Op dit moment is vooral de horloge een veelgebruikte tracker. Dit komt omdat een horloge een veelgebruikt accessoire is en mooi opvalt om de pols. Toch kan het zijn dat niet iedereen een horloge wil dragen met een activity tracker. Daarom is er nu iets nieuws op de markt: de Smartbelt van Welt.

Dit is een riem die bijhoudt of de gebruiker te veel of eventueel te weinig eet. Hij registreert de buikspanning van de drager en geeft aan de smartphone door hoeveel er wordt bewogen en gezeten. De riem is te krijgen in meerdere varianten en is verkrijgbaar via de website van Kickstarter.

Toch brengen deze activity trackers ook wat nadelen met zich mee. Zo kan het zijn dat de gebruiker nóg meer gaat bewegen en zich eventueel overbelast. Of gaat de gebruiker te weinig eten, omdat de activity tracker zegt dat de buikomvang ‘te groot’ is. Dit zijn punten waar de gebruiker rekening mee moet houden. De tracker moet dienen als hulpmiddel en niet als leidraad. Het is dan ook van belang dat de gebruiker een gezonde leefstijl aanneemt die past bij zijn of haar behoeften en gewoonten.

Wilt u meer informatie over gezonde voeding en beweging en wilt u weten hoe u dit het beste kunt toepassen op uw leefstijl? Neem dan gerust contact op met de diëtist.

(AH)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Activity trackers, een gezonde trend?

  1. Activity Tracker

    Zegt de activity tracker dat de buikomvang te groot is? Is het niet meer dat ie zegt hoeveel calorieen je eet en hoeveel stappen je hebt gezet en calorieen hebt verbrand. Lijkt mij niet dat een activity tracker dat advies zomaar kan geven. maar ik hoor graag ervaringen. Heeft iemand deze activity tracker gekocht?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>