Groente Challenge!

Doe jij ook mee aan de groente challenge? Het advies van de Schijf van Vijf is om dagelijks 250 gram groente te eten. Veel mensen vinden dit lastig. Daarom spelen veel bedrijven en televisieprogramma’s hier op in. Zo ook het t.v. programma Koffietijd. Deze hele week staat daar in het teken van het eten van voldoende groenten.

Waarom is groente eten dan zo belangrijk? Het levert veel belangrijke voedingsstoffen zoals vezels en vitamines. Ook heeft het een hoog verzadigingsgehalte. Probeer zoveel mogelijk te variëren met (kleuren)groente. Zoals groene sla, rode paprika, oranje wortel. Iedere groente bevat weer andere voedingstoffen. Sommige bevatten veel pro-vitamine A (b.v. wortel) en andere weer vitamine C (b.v. paprika). Tenslotte leveren groenten weinig calorieën en met die gedachte in je hoofd eet het ook lekker weg!

Ik vind het heel goed dat er zoveel aandacht aan voldoende groente eten wordt besteed, mensen gaan er dan vaak toch meer over nadenken/ worden zich er meer bewust van. Vooral als praktische voorbeelden getoond worden, dan proberen mensen het sneller uit.

Wil je weten hoe jij meer groente zou kunnen eten? Dus niet alleen bij de warme maaltijd maar ook overdag en op andere manieren bereid. Maak dan een afspraak met één van ons.

MB/TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>