Gezond eten met de feestdagen

We zagen ze in augustus al in de supermarkten verschijnen: de pepernoten! Ondertussen is ook al het andere Sinterklaas snoepgoed te verkrijgen. Wanneer de Sint in het land is verschijnen ook langzamerhand de andere lekkernijen die horen bij deze koude, maar gezellige maanden. Kortom: de feestdagen komen er weer aan!

We willen natuurlijk voorkomen dat die Sinterklaas en kerstkilo’s eraan vliegen. Hierbij is een goede voorbereiding het halve werk. Daarom hebben we een aantal tips opgesteld om deze leuke tijd door te komen.

1. Eet met mate: het liefst eten we al het lekkers wat deze tijd te bieden heeft. Natuurlijk moet je gewoon wat lekkers kunnen nemen. Neem bijvoorbeeld kleine beetjes. Zo kan je er toch van genieten.

2. Maak een keuze: je hoeft natuurlijk niet alles te proeven. Vaak heb je al snel spijt na het nemen van iets wat eigenlijk niet eens zó lekker was. Probeer een bewuste keuze te maken en kies voor iets wat je écht lekker vindt.

3. Koop met mate en alleen tijdens de feestdagen zelf: probeer niet te veel in huis te halen. Zo voorkom je dat je al het lekkers al eet vóór de feestdagen zelf en breng je jezelf niet in verleiding. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om pas met de feestdagen iets lekkers te nemen. Zo heb je iets om naar uit te kijken!

4. Blijf lekker bewegen: tijdens de feestdagen komt het vaak voor dat de dagelijkse beweging vergeten wordt. Het is koud buiten en binnen is het zo lekker warm en gezellig. Probeer met jezelf vooraf af te spreken welke dagen je gaat. Zo heb je het ingepland en kan je jezelf er makkelijker toe zetten om toch te gaan. Of ga gezellig samen. Zo motiveer je elkaar en is het nog leuker!

Maar het allerbelangrijkste: geniet vooral van de feestdagen! Deze dagen zijn gezellig en moeten benut worden in deze drukke tijden.

Wil je graag meer tips of heb je andere vragen over voeding? Dan kan je altijd terecht bij de diëtist. 

AH

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>