Minder suiker in de producten bij Albert heijn.

Albert Heijn heeft in een persbericht aangegeven dat de supermarktketen vanaf begin volgend jaar minder suiker gaat toevoegen in tal van producten van het eigen merk. Dit kan oplopen van zo’n 10 tot 40% minder suiker in een product. Daarnaast gaat AH producten met minder suiker aanbieden speciaal bedoeld voor kinderen.

Dit is fijn om te horen! Kinderen kunnen namelijk erg veel last hebben van te veel suikers in hun voeding en kunnen op jonge leeftijd al een grote behoefte ontwikkelen voor suiker. De gevolgen hiervan zijn groot. Naast tandbederf en het minder ontwikkelen van voorkeur voor andere smaken is ook de  kans op overgewicht erg groot. Daarnaast hebben kinderen die veel snoepen vaak geen zin meer in “gezonde” voeding daar zij al genoeg energie binnen hebben gekregen. Ook kunnen kinderen die veel suiker binnen krijgen op latere leeftijd diabetes mellitus ontwikkelen. Dit komt door een tekort aan chroom die nodig is om de suikers te verwerken. Het is dus zaak om kinderen zo weinig mogelijk suikers te geven zodat ze behoedt worden voor alle leed achter af. En ervoor te zorgen dat er een betere smaakontwikkeling tot stand komt en dan vooral voor andere smaken dan zoet.

Voor ouders wordt het leven ook een stukje makkelijker. Geen dreinende peuters meer voor schap met snoepgoed vol met suiker! Je kunt je kinderen nu met een gerust hard een snoepje laten kiezen van de suikerarme variant! Wilt u weten of u kind(eren) gezond eet, klik dan hier.

(LS/RS)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>