The big five van onze voeding

Onlangs was er een een bloggersevent van Voeding Nu en partners. Hier werden de big five van onze voeding besproken met 5 wetenschappers die hun visie er op gaven.

De big five van onze voeding zijn: suiker, melk, brood, vet en kip. Deze vijf voedingsthema’s zijn vaak in het nieuws. Wat zijn nu fabels en wat is nu waar omtrent deze topics?

Er zal veel discussie blijven omtrent kokosvet wel of niet gezond of brood niet te verteren want de oermens at ook geen tarwe en melk is voor lammetjes en niet voor de mens etc.. De conclusie is vaak: gebruik je gezonde verstand en ga niet te veel mee in hypes. Alles kun je eten/drinken, mits het met mate is. Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Een gezonde, volwaardige voedingsintake bereik je door alle voedingsstoffen binnen te krijgen en als je bepaalde voedingsmiddelen niet nuttigt, zou je deze moeten vervangen zodat je geen tekorten op de lange termijn oploopt. Een diëtist kan je hierbij ondersteunen.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>