Voedingscentrum app tegen voedselverspilling meer bereik?

Het  Voedingscentrum gaat Whatsapp inzetten om verspilling van voedsel tegen te gaan. Middels posters in de wachthuisjes overal in Nederland ophangen en met Whatsapp Kitchen assistant wil het de mensen gaan helpen hierbij. Ook krijgen de volgers van deze gratis dienst bewaartips en inspiratie om met kliekjes te koken.

Social media wordt al vaak bij allerlei acties ingezet natuurlijk, maar het Voedingscentrum is de eerste als een landelijke voorlichtingsinstantie die dit gaat doen. Hopelijk gaan ze veel mensen bereiken, want het is ongelooflijk veel wat mensen aan voedsel weggooien. Meer bewustwording over alleen boodschappen doen die je echt nodig hebt en gepast koken kan kilo’s aan weggegooid eten per week schelen!

Als diëtist bespreek ik ook altijd met de cliënten hoe ze boodschappen doen (met een lijstje of zo los uit het hoofd) en wat ze met de restanten eten doen (weggooien, bewaren en opwarmen of deels gebruiken in volgende maaltijd). Zo maak je mensen ook bewust van hun omgaan met eten gedrag en kunnen ze zelf aanpassen wat ze haalbaar achten en belangrijk gaan vinden. Daarbij zijn praktische tips van een deskundige altijd handig natuurlijk!

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>