Vandaag Nationale Poepdag!

wc rol

 

 

 

Nederlanders poepen het liefst in de ochtend, zo blijkt uit een onderzoek door de Maag Lever Darm Stichting.  Vrijwel iedereen kijkt wel eens achterom voor het doorspoelen van het toilet. En juist dat is heel belangrijk om te doen. Het blijkt dat vooral 50-plussers opletten: drie op de vier kijkt altijd even achterom.

Vandaag, op de Nationale Poepdag worden mensen gestimuleerd om regelmatig hun ontlasting te controleren omdat dit (net als de frequentie van de ontlasting) een aanwijzingen geeft voor de gezondheid van de darmen. Vooral de aanwezigheid van bloed en slijm in de ontlasting kan mogelijk een aanwijzing zijn voor darmkanker. Maar dat hoeft niet. Ga bij twijfel altijd naar de huisarts.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>