Samen Kanker Voorkomen

 

 

 

 

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) is onlangs begonnen met de bewustwordingscampagne Samen Kanker Voorkomen om het belang van een gezonde leefstijl bij de preventie van kanker onder de aandacht te brengen.
Het fonds stelt dat voorlichting en bewustzijn over de preventie van kanker van levensbelang is, want door middel van gezonde keuzes in de voeding en leefstijl, kan de kans op kanker worden verkleind.
De landelijke bewustwordingscampagne Samen Kanker Voorkomen wordt onder de aandacht gebracht via spotjes op de radio en tv. Het doel van de campagne is het bewustzijn vergroten over de rol van gezonde voeding, lichaamsbeweging en een gezond gewicht bij kankerpreventie.


Jaarlijks zijn bijna 5000 nieuwe gevallen van kanker in Nederland gerelateerd aan overgewicht, blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.
Ongeveer een derde van de meest voorkomende gevallen van kanker kan worden voorkomen als er gezond wordt gegeten, voldoende wordt bewogen en er een gezond gewicht is, aldus het WKOF. Tweederde van de Nederlanders denkt zelf weinig te kunnen doen aan hun risico op kanker, blijkt uit onderzoek van het WKOF onder het algemeen publiek.

Een gezonde leefstijl is natuurlijk geen garantie tegen kanker, benadrukt het WKOF. Maar een gezonde leefstijl is essentieel om de kans op kanker te verkleinen.

Op de website van het WKOF wordt uitgebreid informatie en praktisch advies gegeven over voeding, leefstijl en kanker.

MB

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Samen Kanker Voorkomen

  1. Janet

    Ik erger me aan jullie nieuwe reclame.
    Ik kan niet bewegen zoals ik zou willen en mijn man ook niet.
    Leuk hoor om dan uw reclame te zien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>