Advies over nitraat herzien

Het gebruikelijke advies was altijd op te letten met nitraatrijke groenten, deze mocht je niet te vaak eten. (Niet vaker dan 2 keer per week). Ook werd afgeraden om nitraatrijke groente te combineren met vis. Deze adviezen gelden nu niet meer.

 

 

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het eten van nitraatrijke groente een verwaarloosbaar risico vormt voor de gezondheid. Maar het is nog wel belangrijk om voor het maken van babyvoeding gewoon kraanwater te blijven gebruiken en sporters mogen niet elke dag nitraatrijke supplementen gebruiken zoals b.v. bietensap. Omdat dit dan nog bovenop de hoeveelheid nitraat komt uit de voeding en dit een te hoge dosis wordt, waardoor er wel nitrosaminevorming op zou kunnen treden. Nitraat is ongevaarlijk, maar in het lichaam kan het omgezet worden in nitriet en vervolgens in schadelijke nitrosamines.

Bron: http://www.voedingscentrum.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>