Zelf huidkanker diagnosticeren

Er bestaan al apps waarmee je je eigen vlek kunt vergelijken met foto’s in de app. Echter SkinVision heeft een app (tegen kleine vergoeding) waarmee mensen zelf vreemde plekjes en vlekjes op hun huid kunnen controleren middels het maken van een foto van de vlek en de app vertelt dan of het kanker kan zijn (code rood) of verder onderzoek nodig is (oranje). De foto’s kunnen ook in een archief. Zo kan de gebruiker bijhouden of een vlek verandert.

Artsen zijn bedacht op 2 effecten: óf dat hun spreekkamer volstroomt met mensen met foto’s, óf dat patiënten zich helemaal niet meer melden, omdat ze vertrouwen op de app. Daarom moet een onderzoek van een half jaar uitwijzen hoe de app het beste in de zorg kan worden ingezet.

Nu de zon weer volop brandt, speelt de rol van een goede zon (UV-A en UV-B!) beschermer aanbrengen weer een rol in vele reclames. Mensen bedenken zich alleen niet dat ze misschien in hun jongere jaren al eens flink verbrand zijn geweest doordat ze zich een keer (of vaker) niet goed ingesmeerd hadden. En dit kan ook op latere leeftijd er voor zorgen dat er huidkanker optreedt. Of de zonnebankgebruikers, die ook ‘s winters een kleurtje willen hebben.

Qua voeding helpt het om iedere dag een schep rauwe cacaopoeder door je smoothie of yoghurt te doen. Rauwe cacao is rijk antioxidanten, vitamines en mineralen die de huid van binnen uit ‘moisturizen’. Daarnaast zijn tomaten erg goed vanwege de bevattende stof caretenoïde ‘lycopeen’, een sterke antioxidant die ons beschermt tegen celdeling en zonnebrand. Dit stofje gaat roodheid van de huid tegen, dat door de uv stralen in de zon wordt veroorzaakt. De tomaat moet daarvoor wel verwarmd worden omdat de lycopeen anders niet vrij komt. Tenslotte zijn voedingsmiddelen als yoghurt, grapefruit, noten en appelazijn goed voor de huid en gaan zonnebrand tegen (zowel intern als extern als je het op je huid aanbrengt). En vergeet natuurlijk niet om veel water te drinken!

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>