Kaas met schimmel nog eten?

Sommige schimmels kunnen bijna geen kwaad, zoals de echte schimmelkazen (Brie , camembert, blauwaderkaas).

 

 

 

 

Maar schimmel op gewone harde kaas zoals Goudse en Edammer, is schadelijk voor je gezondheid. Dit geld trouwens ook voor schimmel op de meeste andere voedingsmiddelen zoals brood, groente en vleeswaren. De kaas dan maar weggooien? Dat geeft wel de meeste zekerheid, vooral bij mensen met een lage weerstand, ouderen, jonge kinderen en zwangeren. Maar als je niet tot deze groep behoort, kun je de schimmel  wegsnijden (minimaal 1 centimeter). Bij zachte producten zoals brood, leverworst en appelmoes kun je inderdaad beter de vuilnisbak gebruiken om ze weg te gooien.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>