Waarom moet gehakt doorgebakken worden?

Rundvlees zoals biefstuk en rosbief hoeven niet door en door verhit te worden (denk aan raw, medium en well done), omdat bacteriën als het vlees vers is alleen aan de buitenkant zitten en daardoor onschadelijk gemaakt. Hoe zit dit met (runder) gehakt? Half om half gehakt (half rund en half varkensvlees moet trouwens sowiezo door en door gebakken worden)

Omdat gehakt gemalen vlees is , worden de bacteriën die normaal gesproken alleen aan de buitenkant zitten, door het vlees heen gemengd. Dus daarom moet het goed doorbakken zijn.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>