Is gesmolten kaas vetter?

In mijn spreekuur merk ik dat er regelmatig mensen zijn die denken dat gesmolten kaas vetter is dan gewone (niet gesmolten) kaas.Gesmolten kaas lijkt vetter. Dit komt echter alleen doordat bij verhitting de vetten die al in de kaas zitten vrij komen. Gesmolten kaas is niet ongezonder dan ongesmolten. Het verschil is de smaaksensatie. Gesmolten kaas smaakt anders en is warm.

 

 

 

 

Je ziet wel verschil tussen 30+ en 48+ kaas (hoe hoger het getal hoe vetter), de 30+ kaas smelt minder goed dan de 48+, maar goed genoeg om het te gebruiken op een tosti of pizza!

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>