6 redenen om genoeg te drinken

 Hoofdpijn, je slap voelen, minder helder in je hoofd, gerimpelde huid, constipatie…. vaak is de oorzaak simpelweg een vochttekort!

 

Feit: uw lichaam bestaat ongeveer uit 55-60% water, bij zelfs 1% vocht tekort kunt u het al goed merken!!

 

- Energieker; te weinig vocht is een uitputtingsslag voor uw lichaam! Meer vocht betekend dat het hart minder hard hoeft te werken en zorgt voor een betere doorstroom van het bloed door uw lijf.

 

- Helderder; een betere doorstroming van uw bloed betekent een betere vervoer van zuurstof naar de hersenen

 

- Minder rimpels; het is zo simpel… uitdroging is natuurlijk ook zichtbaar in de huid! Een gehydrateerde huid vertoont minder rimpels!

 

- Minder gifstoffen (toxines) in het lichaam; meer vocht betekent het lichaam de gelegenheid geven om zich van gifstoffen te ontdoen anders hopen die zich op in het lichaam. Dit kan weer tot een slechte weerstand leiden.

 

- Verbeterd de stoelgang; vaak is constipatie de oorzaak van te weinig vocht. De ontlasting droogt uit en kan moeilijker door de darmen getransporteert worden.

 

- Het stilt het hongergevoel; vaak verward men dorst met hongergevoel! En glas voor ieder maaltijd kan zorgen dat u wat minder grote porties neemt.

 

Drinkt u wel voldoende?!

De richtlijn is 1,5 tot 2 liter vocht te drinken, dat zijn 8 tot 12 glazen per dag. Meer is beter maar overdrijf het niet. Meer dan 3 liter is meestal echt niet nodig.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>