Stinkende plas na asperges

Hoe komt het toch dat je plas zo sterk ruikt (stinkt) als je asperges gegeten hebt?

De sterke geur wordt veroorzaakt door zwavelverbindingen die vrijkomen bij de afbraak van asparagusinezuur. Asperge-urine blijkt 6 stoffen te bevatten. Die komen in vergelijking met normale urine in duizendmaal hogere concentraties voor. Methaanethiol en dimethylsulfine lijken de grootste boosdoeners te zijn.

Maar ja, ze zijn zo lekker dat je ze heus niet laat staan hiervoor, toch?

TZ

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>