Bewezen werkzaam: Echinacea

Echincea purpurea ofwel de rode zonnehoed is een van de oudste middelen bij verkoudheid en griep. Er zijn maar weinig kruiden die zo grondig zijn onderzocht. Zo was er een artikel in het medisch gerenommeerde tijdschrift The Lancet. Uit een analyse van alle gepubliceerde wetenschappelijke studies bleek dat Echinacea de duur van een acute verkoudheid kan verkorten. Daarnaast verkleint de plant de kans om verkouden te worden met ruim 58%. Echinacea met vitamine C verkleint de kans om verkouden te worden zelfs met 86%.

In verschillende laboratoria zijn diverse onderzoeken gedaan die deze resultaten kunnen verklaren. Zo deden de Canadese en Duitse onderzoekers in 2009 nog een speciale ontdekking: Nadat ze menselijke cellen hadden geïnfecteerd met griepvirussen werden deze behandelt met Echinacea. Hierdoor veranderde het virale oppervlakte-eiwit heamagglutine. Het gevolg: het virus kon zich niet meer hechten aan lichaamscellen. Het is één van de overtuigende verklaringen waarom Echinacea een infectie kan stoppen.

Bron: GezondNu

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>