Grapefruitsap positieve invloed op medicatie kanker

Uit onderzoek van wetenschappers aan de universiteit van Chicago blijkt dat het drinken van een glas grapefruitsap een positieve werking van een kankermedicijn. Een kankermedicijn wordt daardoor drie keer zo krachtig. Hierbij is geen sprake van bijwerkingen die normaal wel bij deze hoge dosis voorkomen. Er is al langer bekend dat grapefruitsap invloed heeft op kankermedicijnen, echter dacht men dat het gevaarlijk kon zijn. Nu blijkt dat de juiste dosis – en dat is in dit geval een glas per dag – juist heel goed werkt in combinatie met de juiste hoeveelheid van het medicijn sirolimus. Het zorgt zelfs voor minder bijwerkingen en minder kosten dan gebruikelijk.
Tijdens het onderzoek zijn 138 patiënten met een ongeneesbare vorm van kanker in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg alleen medicatie en de andere groep kreeg medicatie in combinatie met grapefruitsap of in combinatie met een medicijn genaamd ketoconazole. In combinatie met grapefruitsap was slechts tussen de 25 en 35 mg sirolimus per week nodig. De combinatie met ketoconazole was nog positiever; dan was er slechts 16 mg sirolimus nodig. Toch vinden de onderzoekers grapefruitsap een aantrekkelijker alternatief dan ketoconazole omdat grapefruitsap niet giftig is en het de kans op een overdosis verkleint.

Bron: Consumed

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>