Vlees blijft belangrijk voor Nederlanders

Nederlanders eten steeds minder vaak vlees, maar willen liever niet helemaal zonder. Dit wordt duidelijk door het onderzoek ‘Vlees vooral(snog) vanzelfsprekend; Consumenten over vlees eten en vleesminderen’, van LEI van de Universiteit van Wageningen.

 

 

Bijna één op de vijf Nederlanders gebruikt geen vlees bij de hoofdmaaltijd, en ruim twee op elke vijf eet niet meer dan vier dagen in de week vlees. Het onderzoeksinstituut LEI van de universiteit van Wageningen heeft in Nederland een enquête gehouden waaruit blijkt dat er een verandering in de vlees consumptie is. Bijna 20 procent van de ondervraagden at in 2011 vleesarm of vleesloos. Van hen is een kwart veganist of vegetariër en driekwart behoort tot de groep die het bij een of twee keer in de week vlees houdt. De groep mensen die elke dag een stukje vlees eten bij de hoofdmaaltijd, de vleesminnaars, is ook zo’n 20 procent van de consumenten.

Dat betekent tegelijk dat de groep die minimaal een dag in de week vleesloos eten in Nederland een ruime meerderheid vormt. De laatste twee jaar is die meerderheid gestegen van 69 procent naar 77 procent.

Ondanks de dalende lijn in het aantal vleeseters wordt vlees door velen nog steeds gezien als een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Een meerderheid van 63 procent geeft aan dat vlees de maaltijd compleet maakt.

bron: Voeding Nu 
(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>