Voedselbanken drukker dan ooit

De voedselbanken van Nederland zien al jaren dat er steeds vaker een beroep op ze wordt gedaan. Maar de laatste 3 maanden constateren ze een stijging van 15-20% van mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen, hun baan verliezen of zzp-ers die geen opdrachten meer binnen krijgen.

 

In 2011 werden er 30 voedselpakketten per week gegeven, in 2008 waren dat er 12.000 en nu in 2011 zijn er 24.000 pakketten per week nodig.

U kunt de voedselbank op twee manieren helpen: lever bij de lokale voedselbank in de buurt lang houdbaar voedsel af, zoals rijst, pasta en groenten- en vleesconserven, soepen, enz. Een goed alternatief is om een (bescheiden) bedrag over te maken op rekeningnummer 1071.50.824 t.n.v. Voedselbanken Nederland.

http://www.voedselbankennederland.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>