Minder kans op een beroerte door chocolade

Uit Zweeds onderzoek blijkt dat een reep chocolade de kans op beroertes kan verlagen. Volgens de onderzoekers van het Karolinska Instituut hebben vrouwen die wekelijks een paar repen chocolade eten, 20% minder kans op een beroerte.

Hoofdonderzoeker Susanna Larsson: “Zelfs het nuttigen van een kleine hoeveelheid chocolade heeft grote invloed op de kans om een beroerte te krijgen.”

vrouwen die wekelijks twee repen melkchocolade aten, hadden aanzienlijk minder kans op een beroerte dan vrouwen die nooit een stuk chocolade aten. Het onderzoek duurde 10 jaar en 33.372 vrouwen tussen de 49 en 83 deden aan het onderzoek mee.

Bron: Telegraaf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>