Nog steeds te veel zout in onze voeding

In levensmiddelen zit nog steeds te veel zout. De levensmiddelindustrie had beloof het zoutgehalte te verlagen, tot nu toe maken ze hun belofte niet waar.

Dit is de conclusie van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) in een donderdag verschenen onderzoek. Het zoutgehalte had in 2010 met twaalf procent terug gebracht moeten worden ten opzichte van 2009, dit had de levensmiddelindustrie beloofd. In het onderzoek van de VWA werden 984 producten onderzocht. Hieruit bleek dat het gemiddelde zoutgehalte significant niet gedaald is.

Het gaat om voedsel zoals voorverpakt brood, kaas, vleeswaren, kant-&klaarmaaltijden, sauzen, soepen, chips en diepvriessnacks. Het zoutgehalte verschilt vaak onder producten van dezelfde soort. De VWA leidt hieruit af dat het goed mogelijk is het zoutgehalte te verlagen.

Het zoutgehalte moet van het Ministerie van Volksgezondheid verlaagd worden, omdat teveel zout kan leiden tot hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Gemiddeld krijgen volwassenen negen gram zout binden. De Gezondheidsraad adviseert niet meer dan zes gram zout per dag te eten.

Bron: Nu.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>