Honing tegen een kater

Op nieuwjaarsdag last van een kater? Gebruik dan honing op u brood want uit onderzoek blijkt dat honing hoofdpijn en misselijkheid kan voorkomen.

Het Britse ’Royal Society of Chemistry’ beweerd dat deze natuurlijke zoetstof het beste middel is om gifstoffen na een vreet- of drinkbui te verwijderen. Heilzaam is de aanwezige fructose, gevonden in gouden stroop, die van essentieel belang is om alcohol in het lichaam te laten afbreken.

Giftige stoffen
“Het geluk komt van alcohol, de kater uit de aanwezige acetaldehyde”, vertelt dr. John Emsley”.  “Deze giftige chemische stof zet alcohol om in het lichaam en veroorzaakt kloppende hoofdpijn, misselijkheid en braakneigingen. De kater verdwijnt als acetaldehyde langzaam wordt omgezet in minder giftige stoffen. Honing bevat ook een bron van kalium en natrium dat helpt om de alcoholtoxines te bestrijden”.

Tips
Naast honing, adviseert de arts nog andere middeltjes om de kater te voorkomen. “Drink een glas melk, want melk vertraagt de absorptie van alcohol, wat betekent dat er minder acetaldehyde in het lichaam is. Gebruik alcohol puur zoals gin of jenever of meng je drankje met een beetje frisdrank. Gin is dan weer tweemaal gezuiverd door destillatie. Belangrijker is om zeker donker gekleurde dranken te mijden. Die bevatten natuurlijke chemische stoffen met alle gevolgen vandien. Een glas water voor je naar bed gaat, helpt ook.”

Bron: HLN.be
(JA)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>