Verbod energiedrankjes voor jongeren onder 16 jaar

De Belgische consumentenorganisatie Oivo vindt dat energiedrankjes verboden moeten worden voor jongeren onder de 16 jaar.

Volgens Oivo zetten de steeds groter wordende verpakkingen van drankjes met cafeïne en behoorlijk wat suiker aan tot overconsumptie. Consumentenorganisatie Oivo wijst ook op ongewenste effecten als afhankelijkheid, tandbederf, uitdroging en overgewicht.

Eerder dit jaar adviseerde de Hoge Gezondheidsraad in België al dat de drankjes voor consumenten onder de zestien jaar en andere risicogroepen slecht zijn.

Het Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) onderschrijft de bevindingen van het Oivo-rapport over de veiligheid van de energiedrank. Daarom adviseerde de VWA de Tweede Kamer vorig jaar al om regels aan de etikettering van de energiedrankjes te stellen.  

De Nederlandse consumentenbond geeft voorlopig nog geen advies omdat er nog geen statistieken zijn van gebruik van energiedrankjes onder de Nederlandse bevolking.

bron: Spits 31 augustus 2010

(CB)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Verbod energiedrankjes voor jongeren onder 16 jaar

 1. anouk

  ik ben er op tegen!!!!!111

    /   Reply  / 
 2. pp pannekoek

  Neuk me!

  bel : 0673827366

  Dikke kus deze geile beer!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>