Valentijnsgebakjes in 100 verpleeghuizen tegen ondervoeding

Bekend is dat ondervoeding helaas voorkomt in verpleeghuizen. Uit de Landelijke Prevalentiemeting Zorgproblemen 2006 bleek dat zelfs één op de vier patiënten ondervoed is. Verschillende stuurgroepen en commissies vinden het belangrijk dat dit goed aangepakt wordt en zijn hiermee actief bezig Foodservice Deli XL wil tegen ondervoeding een praktische bijdrage leveren.

Zij hebben samen met experts een nieuw product ontwikkeld: een energie-en eiwitverrijkt gebakje! Deli XL hoopt hiermee dat het eten weer plezierig wordt voor de patient of client! In de praktijk wordt dieetvoeding niet altijd ter harte genomen bij de clienten en/of patienten! Daarom het ontstaan ook van het gebakje! Het gebakje wordt geleverd in de smaken banaan en aardbei, die in uitstraling niet verschillen van normale gebakjes. In de samenstelling zit echter wel verschil, want aan het verrijkte gebakje zijn extra energie, eiwit, vitamines, mineralen, spoorelementen en voedingsvezels. Het gebakje wordt vandaag verstrekt als cadeautje aan ruim 23.000 mensen in 100 verpleeghuizen en enkele ziekenhuizen. Stan Mertens, eigenaar van FoodQuest, werkte mee aan de ontwikkeling en is erg enthousiast: ‘Hiermee draag je bij aan gastvrijheid, omdat het product gezien wordt als een traktatie. Met Bouwsteentjes zetten we beleving en gastvrijheid in de gezondheidszorg letterlijk op de kaart.

bron: Deli XL

voor meer informatie zie gebakjes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>