Onnodig kankerverwekkende stof in voeding in Europa

De kankerverwekkende stof acrylamide zit nog steeds in te grote hoeveelheden in ons voedsel, terwijl dat niet meer nodig is, omdat er door een enzym toe te voegen de hoeveelheid verlaagd kan worden. De VVD-fractie in de Tweede Kamer gaat daar vragen over stellen. Acrylamide ontstaat als zetmeel wordt verhit. Het zit in aardappelproducten zoals chips en patat, maar ook in brood en ontbijtkoek.

Het vreemde is dat in Amerika het enzym wel op grote schaal wordt toegepast. In Europa zijn de regels rond acrylamide minder streng.

Bron: RTL Nieuws

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>