Afvallen onder hypnose

Een nieuwe methode om af te vallen: onder hypnose je eetgewoonten veranderen. Het klinkt alsof je er dan zelf geen moeite meer voor hoeft te doen, maar dat is niet helemaal waar.

Hypnotherapeut Ellen Heinsen verteld dat ze tijdens de hypnose mensen in laat zien wat ze aan hun eetpatroon moeten veranderen. De boodschap komt tijdens hypnose beter aan bij de mensen. Maar daarna moeten ze wel zelf aan de slag.

Volgens hypnotherapeut Jan Osinga is hypnose niets geheimzinnigs. Het is een natuurlijke staat van bewustzijn, net alas slapen. Het voordeel ervan is dat je meer open staat voor suggesties.

Een nadeel vindt ik wel dat een hypnotehrapeut niet per se veel af weet van gezonde voeding. Daar zou de samenwerking met een dietist ideaal zijn, lijkt mij.

Bron: Volkskrant

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Afvallen onder hypnose

 1. Stier

  Wat een enorme onzin. Vooral de familie Heinsen (en/of Kuijper!) zijn gewoon grote oplichters die enkel en alleen geld proberen te kloppen van hardwerkende mensen met een enorm probleem. En in plaats van te zeggen dat hun methode inderdaad niet werkt zeggen ze gewoon; nee hoor, die 5 kilo erBIJ hoort nou eenmaal. Je gaat over drie maanden 1 kilo per maand verliezen.

  Ik geloof meteen dat hypnose werkt, maar wat hier door Ellen en zus Yvonne wordt gepraktiseerd is absoluut géén hypnose maar een ‘bed-time-story’!

    /   Reply  / 
  1. carla

   bestaat die praktijk van Heinsen en zus nog steeds. Tot de website krijg je geen toegang…

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>